Fight, flight or freeze!

Jeg er på kurs. Det var jeg i går også. Jeg er fostermor og kurset er arrangert av barnevernet. Veldig, veldig interrssant kurs. Mye lærdom jeg kan ta med meg i hverdagen som fostermor. Men også lærdom for livet generelt.

Som dette begrepet; Fight, flight or freeze! Det er slik vi reagerer på utfordringer i livet. Du kjemper. Du stikker av. Eller du blir handlingslammet.

Jeg hadde en kjempeutfordring i livet mitt. Altfor mange kilo på kroppen. En kropp jeg ikke var venner med. En kropp som ikke orket noe. Alt for lenge valgte jeg flight or freeze. Det var først når jeg valgte fight at noe skjedde. Jeg måtte kjempe! Jeg kjempet en lang og hard kamp for å komme dit jeg er. En kropp med passe antall kilo på. En kropp som jeg er bestevenn med. En kropp som orker mer enn hva jeg kunne drømme om.

Men er kampen over? Nei! Nå blir kampen å opprettholde alt jeg har oppnådd. Når det kommer dager som søndagen, hvor jeg ikke klarer å holde meg til planen. Fight! Når det blir servert kringle på kurs. Fight! Når du er støl og sliten. Fight!

Ikke velg flight or freeze. Fight!Liker

Kommentarer