Gamle vaner åpner ikke nye dører!

Fredag før betydde en tur innom bensinstasjonen på vei til jobb. Det betydde som regel skillingsboller. Fredag betydde en unnskyldning for å ha noe godis på kontoret. Det betydde at jeg kjøpte smågodt på Rema (Sjokoladefamilen fra Nidar var den ultimate favoritten) for å ha noe å spise mens jeg lagde pizza. (Jeg elsker min Reidar, men for å si det sånn inneholder hans pizza en smule flere kalorier enn Nils sin pizza). Fredag betydde altså pizza, så mye at jeg som regel hadde vondt i magen når jeg la meg. Og det betydde selvfølgelig dessert! Brownies! Og jeg kunne jo ikke servere brownies uten is. Det betydde altså en anselig mengde kalorier. Mange flere enn jeg forbrente. For kvelden ble tilbrakt i sofaen, foran tv'en. For fredag betydde i alle fall ikke trening. Ingen av de andre dagene i uka for den saks skyld heller!

Mine gamle vaner på en fredag kan altså oppsummeres i to ord; spising og sofatid!

Hva betyr fredag nå da? Tja, nå betyr det som regel en skikkelig hard treningsøkt med dattera mi. Det betyr at arbeidsuka er over for kjæresten min, og vi får litt ekstra tid sammen. Det betyr en liten handletur, hvor kurven ikke inneholder andre ting enn ellers i uka. Det betyr at jeg nå lager pizza etter oppskrift fra Nils (ligger på bloggen), og det betyr minst mulig småspising mens jeg venter på at pizzaen skal bli klar, og at Reidar skal komme hjem fra sin trening. Det betyr ikke dessert lenger! Og det verste er at jeg med hånda på hjertet kan si at jeg ikke savner det heller! Det er godt å gå å legge seg uten å føle seg stappa og slapp!

Nye vaner har åpnet nye dører. Jeg har ikke slutta med alt, jeg har bare forsøkt å bytte dårlige vaner med noen bedre vaner! Det er helt uaktuelt for meg å ikke kunne spise pizza på en fredag! Men da har vi altså bytta den gamle varianten med en ny som er bedre på mange måter. Hver dårlige vane jeg kan klare å bytte ut fører meg videre tenker jeg.

Hvilke dører snakker jeg om? Tja, for eksempel har jeg et mye nærmere og bedre forhold til 19-åringen min! Det er av ubeskrivelig verdi! Jeg har endelig lært meg det at kos og fri ikke må henge sammen med mat! Det er virkelig en ny dør som har åpna seg! Og det er godt å føle seg vel når man går å legger seg sammen med kjæresten sin...

Det er med vaner som med andre ting - ta et steg om gangen! Prøv å bytte ut en dårlig vane med en bedre en - i dag!

Gamle vaner åpner ikke nye dører! Men nye vaner åpner nye dører!

Her kommer noen bilder Reidar har tatt! Og om du ikke kan se det så er denne utgaven av meg selv langt lykkeligere enn jeg var med alle de gamle vanene! Jeg tror at jeg skal åpne enda flere dører framover! Can't wait!Liker

Kommentarer