Har du noen gang tenkt på -

hvor utrolig slitsom det er å være "feit og fæl"?

(Nå prøver ikke jeg å si at alle overvektige mennesker er lite attraktive. Jeg kan bare snakke for meg selv, og jeg vet at det var akkurat sånn jeg følte meg - feit og fæl).

Mye handlet om følelser. Jeg var mye redd, lei meg, sliten, deprimert, jeg tok det meste opp i verste mening og var rett og slett langt fra lykkelig!

Følelsene var nå en ting, men vekta mi begrenset meg på så mange områder som de som ikke selv har vært der nok aldri tenker over.

  • Jeg sluttet å vaske klær. Det overlot jeg til andre i familien.For vaskemaskinen sto innerst i kjelleren og jeg orket ikke bære klærne opp og ned. (Eller kanskje jeg ikke gadd?).

  • Jeg grudde meg for flyturer. For tenk om sikkerhetsbeltet ikke var langt nok?

  • Jeg har måtte gå ut av karusell-kø fordi jeg var for stor for stolen jeg skulle sitte i.

  • Jeg lot være å plukke alle de eplene vi har i hagen. For det å bøye seg ned og plukke opp epler fra bakken ble altfor tungt for meg.

  • Jeg grudde meg til turer med familien. For jeg visste at de kom til å måtte vente på meg.

  • Jeg måtte klippe opp gummistøvlene mine for alle jeg fant var for trange.

  • Jeg gikk med kjole på stranda (hvis jeg i det hele tatt ble med).

  • Jeg kunne aldri handle med venninner. For de butikkene de handlet i hadde ikke noe jeg kunne bruke.


Så tilgi meg om jeg av og til kan bli for fit og lykkelig!

Aurora og jeg var på en liten tur her en dag, og da sa jeg til henne; jeg lurer på om folk skjønner hvor lykkelig jeg egentlig er? (Jeg er ganske sikker på at Aurora forstår - hun fikk se mye av feite og fæle mammas kamp med seg selv og følelsene sine).

Vi spiste skikkelig sunn - og god - lunsj! Vi kjøpte med oss litt nøtter til å ha i bilen hjem. Vi kjøpte asparges og skinke til lunsj dagen etter. Og vi fleipa om at vi skulle ta en tur innom en butikk som bare fører veldig store størrelser (som jeg alltid handla på før).

Jeg vil aldri tilbake til feit og fæl! Livet som fit og lykkelig er så mye bedre! Så får jeg heller leve med at noen synes jeg har blitt for fit og lykkelig...Liker

Kommentarer

Hilde Merete
,
Bare inspirerende at du er så flink som du er 😊 og hyggelig at du er så fit og lykkelig 😊
Mette
,
Tusen, tusen takk! Jeg har virkelig et godt liv i dag!
Mette
,
You go girl! Herlig tilbakemelding! Du inspirerer helt sikkert mange med å være så flink!!
Mette
,
Tusen, tusen takk! Jeg vil så gjerne inspirere!
Hege Torunn Hvalen
,
Det er en fantastisk forvandling du har gjennomlevd! Som din kloke datter sa; du er et forbilde! Utrolig inspirerende!!! Jeg har kjøpt løpesko - og bruker dem! Å bli en bedre utgave av seg selv er det jo mening i å jobbe mot! Takk, Mette!
Trude Olafsen
,
Å være den beste utgaven av seg selv er det noe som heter og det er vel det du er, så du skal bare heve deg over misunnelse og fordommer og være så lykkelig du er. Du er en inspirasjon, ser deg jo på Family:) Jeg har ikke vært feit(bare litt "fluffy") men kan skrive under på at man blir lykkeligere av å trene, merke at kroppen virker og se at den forandrer seg:) stå på 😊
Mette
,
Takk til deg, Hege Torunn!! Det der var en melding jeg kommer til å gjemme langt inn i hjertet! Å inspirere andre er en ære! Og det inspirerer meg! Lykke til med å bruke løpeskoa!
Mette
,
Tusen, tusen takk for komplimentet! Å inspirere er det jeg vil! Og ikke noe er bedre enn litt (mye) trening!!
Unni Dahl Ottesen
,
Heier på deg og syns du har gjort en flott jobb! Det er viktig at andre føler at de ikke er alene om å oppleve slike ting som det du beskriver - og enda viktigere: At det er mulig å gjøre noe med det - slik at man kan få et bedre liv og en bedre helse. Du går foran som et god eksempel og viser at ALT er mulig 😊 Fortsett med det som gjør deg glad og som er med på å gjøre livet ditt så godt!! Jeg er overvektig men har ingen planer om å la det hindre meg i noe som helst. Jeg trener mye, er med på det meste og sprenger stadig grenser for hva man tenker er mulig for en som er overvektig 😊 Det siste jeg var med på var å løpe ultraløp - 75 km med 2400 høydemeter. Jeg brukte nesten 15 timer, men kom til mål og fikk svart finisherskjorte 😉 Du inspirerer mange der ute, kanskje mange flere enn det du aner - så: You go girl!!
Mette
,
Tusen, tusen takk for tilbakemelding!! Det varmer, og betyr mer enn du aner! Du er jo råtøff sjøl! Masse lykke til videre! Ikke noe slår følelsen av å være lykkelig med seg selv - og livet! Takk igjen ?