Nå går medisinene i søpla!

Enda en konsekvens av mitt nye liv! En fantastisk konsekvens! Jeg har trent meg frisk!

Jeg har hatt høyt blodtrykk i noen år nå. Da det ble oppdaget, og jeg måtte begynne å ta medisiner flere ganger om dagen, ga ikke legen meg store forhåpninger. Jeg hadde faktisk allerede gått en del ned i vekt, og syntes det var skikkelig urettferdig at jeg skulle bli nødt til å gå på medisiner. Legen sa at det var genetisk betinget, og lite jeg kunne gjøre med. Jeg måtte bare innfinne meg med situasjonen, og regne med medisiner daglig framover.

Jeg har jo blitt fulgt opp tett av fastlegen min hele veien. (Og det at han begynte å hinte om slankeoperasjon var nok med på å hjelpe meg å innse at nok er nok, og nå må du ta tak i livet ditt Mette!). Og for hver kontroll ble blodtrykket bare bedre og bedre. Og jeg kunne trappe ned bruken av medisin. Men i og med at dette var genetisk betinget kunne jeg nok ikke regne med å kunne slutte. Men nå begynte legen å gi meg litt større forhåpninger. Kroppen kan bruke relativt lang tid på å tilpasse seg så voldsomme endringer som min ble utsatt for. Så jeg fortsatte treningen, og legen fortsatte oppfølgingen.

Og i dag kom beskjeden; du trenger ikke lenger medisiner! Du har et helt normalt blodtrykk! Og det kan jeg altså takke treningen for! Alle løpeturer og alle tunge styrkeøkter og all annen trening jeg har gjort har ført til at kroppen min nå fungerer helt optimalt - uten medisiner!

Og igjen; Kan jeg så kan du!

 Liker

Kommentarer