Oktober og rosa sløyfe

I dag vil jeg snakke litt om en sykdom som rammer mange mennesker i hele verden.. Selv har jeg hatt fler i familien som har død av denne forferdelige sykdommen! Man hører mye om ting som kan provosere frem sykdommen, men ikke alle vet helt hvordan den kan forebygges.. mange tror det kunn handler om livsstil, men det viser seg at det også er genetisk.

Målet med Rosa sløyfe er å vise solidaritet med brystkreftrammede, spre informasjon og øke kunnskapen om brystkreft samt å støtte brystkreftforskning(Kreftforening)

Både kvinner og menn kan få brystkreft men hos men opptrer det svært sjelden. En faktor som kan øke risiko for brystkreft er overvektighet.

En måte å forebygge både brystkreft og andre kreft typer er å være AKTIV. Jo mer fysisk aktiv vi er, desto lavere er risikoen for å få kreft og speielt bryst og tykktarmskreft. Dette er fordi kreftfremkallende stoffer kan lagres i fettet vi har på kroppen.

Om vi er fysisk aktive så får vi mer muskler og forbedre evnen til å forbrenne fett som minsker fettlagrene. Og uansett om ikke vekten forandres er mer muskler og mindre fett en gunstigere kroppssammensetning!

For å minske risikoen for kreft anbefales 60 minutter moderat eller 30 minutter anstrengende fysisk aktivitet hver dag for eksempel rask gange eller gym aktiviteter. Og husk det er ALDRI for seint å begynne å trene. Fysisk aktivitet er verdens beste medisin!Liker

Kommentarer