Rapport fra Spania

Jeg har altså vært på ferie i Spania en uke! Fantastisk deilig - på så mange måter!

Jeg har enda en gang erfart at det jeg har lært på veien til fit og lykkelig fungerer!

  • Jeg planla for utfordringene - ferie er utfordrende. Kosthold og trening kan bli en utfordring. Så på forhånd lagde jeg en plan sammen med PT-Nils. En plan på hva, og hvor mye, jeg skulle spise. Og en plan på hvordan jeg kunne løse utfordringen med trening. Fulgte jeg planen? Både ja og nei! Det viktigste var for så vidt å erfare hvor mye enklere jeg synes det er å ha en plan å følge! De aller fleste dagene gjorde jeg som planlagt. Det var dager hvor det ble litt for mange kalorier, men det var så langt i fra som før at det var helt innafor alikevel. Når utskeielsen består av noen nøtter, noen sjokoladeruter eller litt saus føler jeg fremdeles at jeg klarte det bra! Og trening da? Jo da, det gikk også som planlagt. Det ble et par dager med mitt "hotellromprogram", og tre - fire løpeturer!

  • Jeg var ikke redd for å gå på et nederlag - jeg vet at nederlag kommer. Og jeg vet at det er bare å reise seg igjen og gå videre. Det var en dag hvor det gikk litt utover det som var greit. Jeg oppdaget at jeg hadde jo egentlig ikke planlagt at jeg skulle være så sulten når jeg kom hjem fra stranda! Så en dag gikk jeg litt bananas og spiste faktisk både sjokolade, potetgull og 5 (!!) brødskiver med ost og skinke! Det må kalles et nederlag. Men hva gjorde jeg med det? Tja, egentlig ikke noe. Det var bare å riste skuffelsen av seg og bestille torsk og grønnsaker til middag på restaurant!

  • Jeg la opp til opplevelser av mestring - vi tok aldri taxi, jeg tok aldri heisen, jeg hadde alltid frukt i sekken, jeg spiste bare youghurt til frokost og jeg bestilte aldri potet eller ris på restaurant. Og når resten av famiien spiste lunsj på stranda, som ikke var noe for meg, løp jeg en tur i stedet. Og hver gang jeg opplevde disse tingene kjente jeg på følelsen av mestring. Ikke store ting, men jeg tok meg tid til å kjenne på mestringsfølelsen! Hver gang! For den vet jeg at alltid hjelper meg videre.

  • Jeg brukte mulighetene - du kan alltid velge heisen, det er alltid plass til å løpe, eller ta noen push-ups. Det er alltid mulig å finne gode alternativer på restaurant. Mulighetene er der, du må bare være litt bevisst!

  • Jeg erfarte at kos og mat ikke er det samme - jeg mener virkelig at det er en befrielse! Det er like koselig å sitte på verandaen å spille kort utover kvelden som å sitte der og spise og drikke. Det er like koselig på stranda uten potetgull og is. Det er faktisk det! Det er like koselig å tusle rundt i byen å se på folk som det er å sitte på et sted med en kjempestor dessert å se på folk.

  • Og viktigst av alt - jeg hadde tro på meg selv! Hele veien hadde jeg troa på at jeg kunne klare dette også! Selv den ettermiddagen med de 5 brødskivene hadde jeg troa på meg selv! (Og ble jeg litt usikker har jeg alltid noen andre som heier på meg!).


 
 Liker

Kommentarer